DERCON

…U ZIT MET VOLGENDE VRAGEN?…

   HOE ZORG IK ERVOOR DAT MIJN HET IN MIJN ORGANISATIE TERUG GAAT ‘SWINGEN’?

 HOE ZORG IK ERVOOR DAT MIJN MEDEWERKERS GEEN 9-5 MENTALITEIT HANTEREN?

 HOE ZORG IK VOOR EEN VERHOOGDE BETROKKENHEID BIJ MIJN MEDEWERKERS?

 HOE ZORG IK DAT MIJN MEDEWERKERS NIET ENKEL PROTOCOLS/RICHTLIJNEN VOLGEN, MAAR OOK KUNNEN AFWIJKEN WANNEER HET NODIG IS?

 HOE ZORG VOOR EEN WENDBARE ORGANISATIE MET WENDBARE BETROKKEN MEDEWERKERS?

 HOE ZORG IK ERVOOR DAT MIJN MEDEWERKERS BLIJVEND ONDERNEMEND ACTIEF ZIJN IN MIJN ORGANISATIE?

…WAAROM?…

Klanten zijn anno 2016 zeer veeleisend geworden. De tijd dat een bedrijf een strategische keuze kon maken tussen product leadership, operational excellence of customer intimacy is zo goed als voorbij. Klanten willen continu nieuwe innovatieve producten/diensten die op een constant hoog kwaliteitsniveau geproduceerd en aangeboden worden MET een persoonlijke klantenbeleving. Het is een EN EN EN verhaal geworden.

De aarde is ook ‘vlak’ geworden. De concurrenten zijn dankzij een muisklik en het internet niet meer geografisch gebonden. Dankzij de e-commerce is deze wereldwijde concurrentie ook tot aan de deur van de consument verzekerd. Ongeveer 5% van wat Belgen spenderen, verloopt momenteel via internet. In Nederland en Duitsland bedraagt dat cijfer reeds 10% en in de UK 20%. Een groei voor België ligt in de logische lijn der verwachtingen.

De grote verbondenheid van de klanten die tot hetzelfde segment behoren door middel van social media zorgt er tevens voor dat bedrijven die een steek laten vallen in het realiseren van dat EN-verhaal ‘virtueel’ geografische ongebonden ‘aan de schandpaal worden genageld’. Lange tijd dachten de marketeers dat ‘een Brand’ de beste verdediging was tegen dit hyperconcurrentieel verhaal. Dat is nog steeds deels waar, maar ook ‘Brands’ zijn niet meer volledig bestand tegen de impact van de ‘hyper’-klant.

Hoe kunnen we als bedrijf die klantenwaarde realiseren en ons toch onderscheiden van onze concurrenten, die ook dat EN verhaal proberen te realiseren? 

Een  ambidextere strategie dringt zich met andere woorden op.  Zowel ‘exploratie’ (innovatie, creativteit…) als ‘exploitatie’ zijn beiden noodzakelijk om competitief te blijven.

In een ambidextere organisatie vertonen alle medewerkers ondernemend gedrag dat zowel exploratie (product/innovatie & disruptie…)  als exploitatie (procesinnovatie, proces/dienstenkwaliteit…) realiseert.

DOUBLE HELX EB

Heel wat organisties/bedrijven staan voor de uitdaging om het ondernemend gedrag van hun medewekers en de organisatie als ‘geheel’ te versterken. Het is de enigste manier om klantwaarde te realiseren en te onderscheiden van concurrenten in een zeer volatiele, snel wijzigende omgeving.

…HOE?…solutions

Dit ‘versterken’ gebeurt zowel op individueel medewerkers als op organisatieniveau. Beiden zijn ook wederzijds afhankelijk van elkaar. Stimuleren van individueel ondernemend gedrag is enkel mogelijk door ‘organizational learning’  toe te laten. De organisatie-contexct (cultuur) zal bepalen in welke mate individueel ondernemend gedrag ‘toegelaten’ wordt. De mogelijkheid tot ‘learning in practice’ zal in grote mate het individuele ondernemende gedrag niet enkel bepalen, maar ook laten groeien.

 Anderzijds zal het collectief van individueel ondernemend gedrag bepalen in welke mate een organisatie als ‘geheel’ ondernemend gedrag vertoont. De mogelijkheid om in de juiste context ondernemend gedrag te vertonen, ligt ook bij het individu.

‘The BEE’ helpt bedrijven/organisaties in het ontwikkelen van een ‘high-performing learning entrepreneurial organization’.

…6D AANPAK?..

Het unieke van onze dienstverlening is de wijze waarop wij de oplossingen samen met het bedrijf realiseren door:

– MAATWERK: BEDRIJFSCONTEXT ALS STARTPUNT.

– DE KRACHT VAN DE MEDEWERKERS GEBRUIKEN

– EVIDENCE BASED ONDERBOUWD (‘design science approach to EBM’.)

– GEINTEGREERDE OPLOSSINGEN (ZOWEL INDIVIDUEEL ALS ORGANISATIE)

– DUURZAME MEETBARE DOELSTELLINGEN REALISEREN.

– GROTE NADRUK OP ‘ORGANIZATIONAL LEARNING’.

 

 …’TEC-STAPPENPLAN’ PROJECT OP BASIS VAN ONTWERPGERICHT PRAKTIJKONDERZOEK?…

Ons ‘TEC- stappenplan’ op basis van ontwerpgericht praktijkonderzoek (design science methodologie) zorgt dat bovenstaande 6D-aanpak concreet gerealiseerd wordt. Onderstaande flowchart geeft dit ‘TEC-stappenplan’ met de belangrijkste fasen in het project weer.

entrepreneurial company proces

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren