Veeleisende klanten…

Klanten zijn anno 2016 zeer veeleisend geworden. De tijd dat een bedrijf een strategische keuze kon maken tussen product leadership, operational excellence of customer intimacy is zo goed als voorbij.

Klanten willen continu nieuwe innovatieve producten/diensten die op een constant hoog kwaliteitsniveau geproduceerd en aangeboden worden MET een persoonlijke klantenbeleving. Het is een EN EN EN verhaal geworden.

<p class="has-text-align-left" value="<amp-fit-text layout="fixed-height" min-font-size="6" max-font-size="72" height="80">De aarde is ook 'vlak' geworden. De concurrenten zijn dankzij een muisklik en het internet niet meer geografisch gebonden. Dankzij de e-commerce is deze wereldwijde concurrentie ook tot aan de deur van de consument verzekerd.De aarde is ook ‘vlak’ geworden. De concurrenten zijn dankzij een muisklik en het internet niet meer geografisch gebonden. Dankzij de e-commerce is deze wereldwijde concurrentie ook tot aan de deur van de consument verzekerd.

De grote verbondenheid van de klanten die tot hetzelfde segment behoren door middel van social media zorgt er tevens voor dat bedrijven die een steek laten vallen in het realiseren van dat EN-verhaal ‘virtueel’ geografische ongebonden ‘aan de schandpaal worden genageld’. Lange tijd dachten de marketeers dat ‘een Brand’ de beste verdediging was tegen dit hyperconcurrentieel verhaal. Dat is nog steeds deels waar, maar ook ‘Brands’ zijn niet meer volledig bestand tegen de impact van de ‘hyper’-klant. Onderstaande figuur die reeds tijdje viraal op social media zoals LinkedIn, twitter en facebook circuleert, toont dit treffend aan.

vw niet tevreden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s